Златна Варна е светло пиво лагер, което се произвежда в The Black Sheep Brewhouse във Варна, по оригинална чешка технология. Това е единствената местна бира, която се прави пред очите на клиентите на пивоварната. Името ѝ произлиза от чешката дума „варна“, която означава казан за варене на бира и игра на думи с имената на морската столица и градът на кехлибарените халби - Златна Прага. 

Златна Варна се приготвя от 100% ечемичен малц „пилзен“, който се произвежда в Чехия по класическа технология с 200-годишна история. Бирата съдържа и два вида чешки хмел, пивни дрожди и тройно филтрирана вода. Златна Варна светло е с 4,8% алкохолно съдържание и плътност 11,5 P°.

Процесът на варене може да се наблюдава от всеки посетил на пивоварна The Black Sheep. Минималният срок на съзряване на Златна Варна е 30 дни, а пивните дрожди не се премахват, за разлика от масовото пиво. Именно това прави Златна Варна жива бира.

Тя е нефилтрирана и непастьоризирана, а съдържанието на остатъчни дрожди завършва вкуса ѝ.  Златна Варна е с богато съдържание на редица полезни вещества – антиоксиданти, ензими и витамини, които допринасят и за високите й вкусови качества.

Златна Варна – Жива емоция!

Обратно към всички статии