След създаването на „Златна Варна“ светло, The Black Sheep Brewhouse започна варенето и на червено пиво стил амбър със същото име. Това е полутъмна бира, с червен цвят, която се произвежда пред очите на клиентите на пивоварната. Прави се от изцяло чешки съставки - три вида малц - „пилзен“, „мюнхен“ и „карамел“, пивни дрожди, тройно филтрирана вода и един вид хмел, от който се използва двойно по-голямо количество, в сравнение с производството на светлото пиво. Това придава по-наситен и горчив вкус на рубинената бира. Минималният срок на съзряване на „Златна Варна“ амбър е 30 дни, а пивните дрожди не се премахват, за разлика от масовото пиво. Именно това прави Златна Варна амбър жива бира.

Тя е нефилтрирана и непастьоризирана, а съдържанието на остатъчни дрожди завършва вкуса ѝ. Златна Варна амбър  е съкровищница от полезни вещества – антиоксиданти, ензими и витамини, които допринасят и за високите й вкусови качества, а проучвания на български учени показват, че от видовете жива бира най-полезно е червеното пиво.

Златна Варна амбър е нефилтрирана и непастьоризирана бира с остатъчни живи дрожди. Тя е с 5% алкохолно съдържание и плътност 12 P°.

Обратно към всички статии